<%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1253"%> Μικρές Κυκλάδες - Ενδιαφέροντα και δραστηριότητες
 Ποιοι είμαστε     Επικοινωνία     Διαφημιστείτε
Αναζήτηση:  
schinoussa heraklia
<% Euro=date EuroDate =day(Euro) & "/" & month(Euro) & "/" & year(Euro) response.write EuroDate %>
<% Response.write FormatDateTime(now(),4) %>
koufonissia donoussa
c
 
Χάρτης
Ταυτότητα
Ιστορία
Αξίζει να δείτε
Ενδιαφέροντα
Παραλίες
Φωτογραφίες
Συγκοινωνίες
Διαμονή
Εστιατόρια
Καφέ-Ποτό
Καταστήματα
Υπηρεσίες
 
Άλλα νησιά
Links
   
   
   
   

Δονούσα

Πεζοπορία: Ενδιαφέρουσες διαδρομές είναι από το Σταυρό προς τον Κέδρο ή από τον Κέδρο προς τη Μεσαριά. Επίσης από το Σταυρό προς την Καλοταρίτισσα μπορείτε αντί για τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο να ακολουθήσετε το δρόμο που χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να πηγαίνουν από το ένα χωριό στο άλλο.

Θαλάσσιες εξερευνήσεις: Ο όρμος της Καλοταρίτισσας με το Σκουλονήσι μπροστά του, διαθέτει απίθανα γαλαζοπράσινα νερά και λένε πως δεν τον πιάνουν ούτε οι βοριάδες ούτε οι νοτιάδες. Νοτιότερα βρίσκεται η Φωκοσπηλιά. Πανδαισία χρωμάτων στο βυθό της θάλασσας που με τη διάθλαση γίνονται ακόμα πιο λαμπερά. Μπορείτε να μπείτε με το σκάφος μέσα στη σπηλιά, να κολυμπήσετε στα νερά της και να σκαρφαλώσετε στα βράχια της. Στο Φυκιό, τη μικρή προβλήτα κάτω από το Mερσίνι θα μπορέσετε να κάνετε μια στάση, ενώ η διπλανή αμμουδιά, το Λιβάδι, προσφέρεται για προσωρινό αγκυροβόλιο. Σε περίπτωση που προτιμάτε τη μοναξιά, συνεχίστε στην επόμενη θαλασσινή αγκαλιά, το Βαθύ Λιμενάρι, που έχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.

Ψάρεμα: Όλο το νησί είναι ένας ψαρότοπος. Ιδιαίτερα, οι ξέρες γύρω από του Σκουλονήσι είναι παράδεισος για κάθε ερασιτέχνη ψαρά. Κυνήγι: Το Φθινόπωρο γίνεται πέρασμα αποδημητικών πτηνών.Kουφονήσια

Πεζοπορία: Οι μικρές αποστάσεις του νησιού σε συνδυασμό με το ομαλό έδαφος και τη θέα σε μαγευτικές παραλίες προσφέρονται περπάτημα ακόμη και στους πιο διστακτικούς πεζοπόρους. Ένα μονοπάτι, παράλληλο με τη νότια ακτογραμμή του νησιού, επιτρέπει να ανακαλύψει κανείς την παραλία που του ταιριάζει. Δίπλα στο μονοπάτι θα συναντήσει αμμόλοφους γεμάτους με λευκά κρινάκια της άμμου, ένα σπάνιο είδος που μόνο στις Κυκλάδες συναντάται.

Εκδρομές: Οι πιο τεμπέληδες μπορούν να κάνουν την ίδια διαδρομή με το καΐκι, καθώς υπάρχουν τακτικά δρομολόγια. Τακτικά δρομολόγια επίσης με καΐκι γίνονται και προς το Κάτω Κουφονήσι. Oι πιο απαιτητικοί, αυτοί που επιθυμούν να έχουν αποκλειστικά στη διάθεσή τους όχι μόνο μία παραλία αλλά ολόκληρο νησί, μπορούν να ναυλώσουν καΐκι και να επισκεφτούν τη γειτονική Κέρο ή κάποιο άλλο από τα πολυάριθμα γύρω νησάκια και βραχονησίδες.

Θαλάσσιες εξερευνήσεις: Αν υπάρχει ένα μέρος που αληθινά σε ζηλεύουν αν διαθέτεις δικό σου σκάφος, αυτό είναι στις Μικρές Κυκλάδες και ειδικά στο Κουφονήσι. Δεν είναι μόνο οι απείρου κάλους «πριβέ» παραλίες που μπορεί κανείς να ανακαλύψει, αλλά οι κοντινές αποστάσεις και οι πολυάριθμες μικρές βραχονησίδες που δίνουν τη δυνατότητα για ναυτικές εξορμήσεις.

Ποδηλασία: Όσοι προτιμούν την ποδηλασία από τον ποδαρόδρομο έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Ψάρεμα: Τι άλλο μπορείς να κάνεις σε ένα νησί που φημίζεται ως το «απόλυτο ψαροχώρι»; Ο ορμίσκοι και οι βραχώδεις σπηλιές του νησιού αποτελούν ιδανικούς ψαρότοπους και ενδείκνυνται για κάθε είδους ψάρεμα: υποβρύχιο, καθετή, καλάμι… Τόσο που ακόμα κι αν δεν είναι κανείς φανατικός ψαράς να μπαίνει στον πειρασμό να δοκιμάσει να ψαρέψει. Η εμπειρία θα τον ανταμείψει.

Κυνήγι: Η γειτονική Κέρος είναι τόπος συνάντησης κυνηγών (αγριοκούνελα και μεγάλη ποικιλία αποδημητικών πτηνών.Σχοινούσα

Πεζοπορία: Μπορείτε να ανηφορίσετε με τα πόδια από το Μερσίνι στη Χώρα και από εκεί να κατευθυνθείτε προς τη Μεσαριά. Από τη Μεσαριά συνεχίζει δρόμος για την παραλία Ψιλή Άμμος, ενώ ξεκινάνε και μονοπάτια για τις παραλίες Φυκιό και Γερολιμιώνας.

Θαλάσσιες εξερευνήσεις: Το λιμάνι της Σχοινούσας αποτελεί το πιο ασφαλές καταφύγιο για κάθε είδος σκάφους. Εκτός από το Μερσίνι μπορείτε να αγκυροβολήσετε στον όρμο της Ψιλής Άμμου που σας προστατεύει από τα μελτέμια. Το στενό δίαυλο ανάμεσα στον Άγιο Βασίλη και τη Φειδούσα τον περνάνε καΐκια και φουσκωτά. Καλύτερα όμως να μην το διακινδυνέψετε και να κάνετε το γύρο της Φειδούσας.

Ψάρεμα: Το νότιο «τείχος» των βράχων αποτελεί εξαιρετικό ψαρότοπο για τον επαγγελματία αλλά και τον ερασιτέχνη ψαρά.

Surfing: Στον Αλμυρό συχνά ο βορειοανατολικός άνεμος δημιουργεί ελαφρύ κυματάκι, ιδανικό για surfing.Ηρακλειά

Πεζοπορία: Η Ηρακλειά έχει μόνο ένα δρόμο 4 χιλιομέτρων κι έτσι, αν θέλετε να εξερευνήσετε το υπόλοιπο νησί, πρέπει να το περπατήσετε. Αρκετά μονοπάτια, σηματοδοτημένα τις περισσότερες φορές, περιμένουν τους τολμηρούς για να τους ανταμείψουν: Από την Παναγιά προς το σπήλαιο του Άη Γιάννη, προς τον οικισμό του Άγιου Αθανασίου, προς τον Προφήτη Ηλία, αλλά και προς το Τουρκοπήγαδο.

Θαλάσσιες εξερευνήσεις: Αν κάνετετον περίπλου της Ηρακλειάς, τα πλέον εντυπωσιακά σημεία βρίσκονται στο νότιο τμήμα της και είναι οι απόκρημνοι βράχοι του Μέριχα και το βυθισμένο αεροπλάνο της Αλυμιάς, απομεινάρι του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου που αναπαύεται σε 9 μέτρα βάθος. Επίσης στην περιοχή μεταξύ Ξυλομπάτη και Βορινής Σπηλιάς υπάρχει μια υποβρύχια σπηλιά βάθους δύο μέτρων. Με στενή είσοδο ανοίγει στο βάθος και χρησίμευε ως καταφύγιο για φώκιες. Αν μπορέσετε να πάτε μέχρι τον Μικρό και Μεγάλο Αβελά, θα μπορέσετε να θαυμάσετε σπάνια είδη φυτών.

Ψάρεμα: Μεταξύ Λειβαδιού και Τουρκοπήγαδου βρίσκονται η Αγριομέλισσα και ο Κόκκινος Μόλος, που με τις έξοχες ξέρες τους είναι ιδανικός ψαρότοπος.

Κυνήγι: Η κορυφή του λόφου Πάπας είναι αγαπημένη περιοχή των κυνηγών. Η περιοχή του Μέριχα όμως είναι προστατευόμενη, λόγω του σπάνιου είδους γυπαετού που ενδημεί, καθώς εκεί βρίσκει καταφύγιο στα απόκρημνα βράχια.


<% objDB="DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver}; SERVER=smallcycl.ipowermysql.com; DATABASE=ferrari_default; UID=ferrari;PASSWORD=!antihack!; OPTION=3" set myconnection=server.createobject("adodb.connection") myconnection.open objDB set ets3=server.CreateObject("adodb.recordset") rowcount2=0 sql="SELECT * FROM `dreambanner` order by priority" ets3.open sql,myconnection do while not ets3.eof if ets3.fields("typer") = "jpg" then response.write " & ets3.fields(" response.write "
" response.write "
" end if if ets3.fields("typer") = "gif" then response.write " & ets3.fields(" response.write "
" response.write "
" end if if ets3.fields("typer") = "swf" then response.write"" response.write"" response.write"" response.write" " response.write"" response.write "
" response.write "
" end if ets3.movenext loop %>

 

<% set ets8=server.CreateObject("adodb.recordset") ets8.activeconnection=myconnection sql8="SELECT * FROM `commentsen`" ets8.open sql8,myconnection if ets8.fields("photo")="no" then response.Write("no photo available") else response.write "
" response.write "
" & ets8.fields("desgr") & "

" end if %>

 

<% ets3.close set ets3 = Nothing set myconnection = Nothing %>